9 Ocak 2014 Perşembe

TİMUR SELÇUK DİNLETİSİ 8 Ocak 2014

TİMUR SELÇUK DİNLETİSİ
8 Ocak 2014- CKM İstanbul
“MÜNİR NURETTİN SELÇUK ANISINA”


Timur Selçuk’un “Babamın Şarkıları, Benim Şarkılarım…” temasıyla verdiği Kadıköy Belediyesinin ücretsiz bir etkinliğiydi.
Bağdat Caddesi üzerinde bulunan CKM (Caddebostan Kültür Merkezi)’nin Büyük salonundaki konsere ilgide büyüktü. Birçok kişi ayakta, merdivenlerde ve sahne önünde izledi ve birçoğu da geri dönmek zorunda kaldı. Cemil ve İsmet bey erken gidebildikleri için Yaşar ile bana da yer ayırmışlardı ve bu yüzden güzel bir yerden ve oturarak bu güzel konseri dinleyebildik.
Başlangıçta ayakta kalanların ufak tefek protestolarına Kadıköy Belediye Başkanı yatıştırıcı cevaplar verdi ve konser başlayabildi. Timur Selçuk 70 yaşına gelmiş olmasına rağmen oldukça genç ve yakışıklı görülüyor.
İlk bölümde babası Münir Nurettin Selçuk’a ait sevilen Türk Müziği eserlerini kızı Hazal Selçuk ile birlikte seslendirdi. Her ikisinin de sesleri ve tarzları bu müziğe pek uymasa da güzel bir dinleti oldu. Timur Selçuk’un aralara serpiştirdiği espriler, kadınlara övgü ve erkeklere hakaretler, iktidara dokundurmalar ayrı bir renk kattı.
Hazal Selçuk bence babasını geçecek gibi görülüyor. Sesi ve yorumu oldukça güzel.
Diğer kızı Mercan Selçuk’da yer yer danslarıyla etkinliğe katıldı. O da başarılı bir bale sanatçısı olmuş.
İki kızıyla aynı sahneyi paylaşıp babası/dedeleri için yapılan anma gecesinde sahne almak çok güzel bir duygu olsa gerek.
Verilen arada yerimi kaptırırım korkusuyla kimse dışarı bile çıkmadı. İkinci bölümde artık Timur Selçuk kendi şarkılarını kızıyla okumaya başladı. Finalde İspanyol Meyhanesi vardı ve dans eşliğindeki bu gösteri muhteşemdi. Etkinlik 23:30’da tamamlandı ve aceleyle metroya yetişmek için koşturarak yola koyulduk.

Bu arada biraz da salondan bahsetmek gerekiyor. Mekan Bağdat Caddesinin üzerinde 4 katlı, oldukça modern bir yer. Belediyenin mekanlarının yanısıra sinemalar ve kafelerde var. İki küçük ve bir büyük salonda belediyenin etkinlikleri yapılıyor. Ankara'da bu ölçekte bir merkez maalesef yok. Sanırım kendi masraflarını da kiralardan karşılayan bir merkez. YAni belediyeye bir masrafı da yok hatta kar bile elde ediyordur. Salonlarda herşeyiyle oldukça güzel.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder