14 Ocak 2014 Salı

SABAHATTİN ALİ’DEN HİKÂYELER DİNLETİSİ

Gece Kapladı Her Yeri
SABAHATTİN ALİ’DEN HİKÂYELER

13 Ocak 2014 20:00 İş Sanat - İstanbul

ATİLLA BİRKİYE metni düzenleyen SERDAR YALÇIN müzik yönetmeni ve piyano
MEHMET BİRKİYE sahneye uygulayan TİLBE SARAN, METİN BELGİN, BÜLENT EMİN YARAR, HAKAN GERÇEK hikâyeleri okuyanlar
DENİZ ERDOĞAN LİKOS mezzo-soprano SEDA SUBAŞI keman GÜRHAN ETEKE klarnet

Gece Kapladı Her Yeri adlı dinletide, Sabahattin Ali’nin “Hanenda Melek”, “Gramofon Avrat” ve “Hasanboğuldu” adlı hikâyeleri, Serdar Yalçın’ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde şarkılarla birlikte seslendiriliyor.

Sabahattin Ali (1907-1948), modern hikâyemizin kurucularından ve toplumcu gerçekçi edebiyatın ilk temsilcilerindendir. Acımasız bir cinayete kurban gitmiş, bu cinayet hâlâ aydınlanmamıştır. Öldürülüşünün 66. yılında büyük yazarımızı saygıyla anıyoruz.

Bu etkinliğe gelirken bir hikaye okumasının nasıl olacağı konusunda merakım vardı, sıkıcı olur diye düşünüyordum. Ama hikayeler S.Ali’den olunca ve okuyan seslerde çok güçlü sesler olunca yanıldığımı anladım. Çok güzel 3 hikaye çok güzel kurgulanmış ve müziklerle renk katılmış bir dinleti oldu. Mezzo-soprano Deniz Erdoğan’ın güzel sesiyle katkısı da ayrı bir renk kattı.

İş Sanat’ın hem şiir dinletileri hem de bu hikaye okumaları burada kaldığım sürece kaçırılmayacaklar listemde yer alıyor.

İsmet, Cemil ve Ferda ile güzel etkinliklere gitmeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder